İçeriğe geç
Menü

Bizi Takip Edin

LMS üzerinden yapılan eğitimler çalışma süresi sayılır mı?

Anonim 4 Mart 2026

#1
LMS üzerinden yapılan eğitimler çalışma süresi sayılır mı?
0
221 Görüntüleme
m
Muhammet Hacıoğlu Uzman yanıtı
İlk Soru İlk Cevap Öncü Üye
🔵 Aktif Üye
#2

İşveren tarafından zorunlu tutulan eğitimler, LMS üzerinden de olsa çalışma süresinden sayılır. Mesai dışında aldırılıyorsa fazla çalışma gündeme gelir.

En net dayanak iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri. 6331 sayılı Kanun'un 17. maddesine göre eğitimde geçen süre çalışma süresinden sayılıyor; eğitim haftalık çalışma süresinin dışında yapılırsa bu süre fazla çalışma olarak değerlendiriliyor. Diğer eğitimlerde belirleyici olan katılımın zorunlu olup olmadığı: işverenin talimatıyla katılınan eğitim çalışma süresi sayılırken, Yargıtay mesai dışındaki gönüllü kişisel gelişim etkinliklerini fazla çalışma saymayabiliyor. Aşağıdaki kaynakta bu yönde bir karar ve İSG eğitimleri için kanun hükmü birlikte anlatılıyor.

LMS yöneticisi olarak sahada uyguladığım kurallar:

  • Zorunlu eğitimleri mesai içinde tamamlanacak şekilde planlayın; atama ekranına "mesai içinde tamamlayınız" notu düşün.
  • Tahmini süreyi içeriğe yazın, yöneticiye bu süreyi takvimde ayırması için bilgi gidin.
  • Gönüllü gelişim içeriklerini (kütüphane, öneri listeleri) zorunlu atamalardan ayrı tutun.
  • Tamamlama tarih-saat kayıtlarını saklayın; mesai dışı yoğunluk görürseniz planlamayı gözden geçirin.

Kaynak (haber): Mesai saatleri dışında kişisel gelişim eğitimi verilen işçi fazla çalışma ücreti talep edebilir mi? – MuhasebeTR

Somut durumunuz için bir iş hukuku uzmanına danışmanızı öneririm.

cobidu
🔵 Aktif Üye
#3

Evet, zorunlu ve iş yapışını etkilediği için bu süreden sayılmaktadır.

Cevap yazmak için lütfen giriş yapın.

Bu konuda çözüm sunan firmalar

İş ve çalışma hukuku, KVKK

0 Firma Seçildi

En fazla 4 firma karşılaştırılabilir